wood in the sky
location
geneva, switzerland
type of commission
commission
client
private
program

rooftop house extension

status
completed
project team
manuel der hagopian, grégoire du pasquier, christophe pidoux, françois de marignac, nicolas moser, bérengere tobler, gabriel du pasquier
project date
2009 -2012
photographer
régis golay, federal-studio.com

The aim of the intervention is to create a « suspended structure » made of wood that will clearly be distinguishable from the existent mineral construction. This structure covers up the existing attic in order to maintain the unity of the top of the edifice. 

The new dwellings that will benefit from the loggias will cut out a new discontinued skyline. Protruding frames guaranty intimacy in the outside spaces, protected from the views of the dwellings. These interventions also act on the overall landscape view.