pink house
location
geneva, switzerland
type of commission
private commission
client
private
cost
2m usd
site


program

twin houses

status
in process
project team
manuel der hagopian, grégoire du pasquier, nicolas moser, nicolae petrencu, nguyen duc cuong, nguyen van thanh
consultants
in association with collinfontaine
project date
2014 - 2016

Looking up towards the Mont-Blanc from Thonex, Geneva, Switzerland, this isn’t just a project for a house, it is also the set-up of a story.

Since the very first sketches, the objective requirements of the client led the narration and the process through which the house was designed. Living at that time in Singapore, one of his main wishes was to bring back a piece of his home town to Switzerland. Through its color, its materiality and its typology evocating the traditional Singaporean shop houses, the design of this house establishes a dialogue with its surroundings, playing with a strong contrast in order to take place within the neighborhood and the community.

As requested by the client this project includes a villa orientated to enhance the view towards the Mont-Blanc and a smaller house to be rented. The garden itself should remain as untouched as possible. After discussions and debates, the house was finally set directly against the neighbor’s boundary. In this radical gesture, the house was then conceived as a porous mass, absorbing forces from its surrounding context in order to articulate the voids composing its faces and volumes.

Designed as a sensitive object that responds to its context and to the background of its owner, this project appears as the storytelling of a Singaporean pink house which moved and set itself up at the foot of the Mont-Blanc.